Om Staudestedet

Min store interesse for stauder har gjort, at jeg i 2006 virkeliggjorde drømmen om min egen planteskole. Det var en gammel drøm, som heldigvis har vist sig at være realistisk. De første 9 sæsoner har jeg delt arbejdstiden mellem et deltids ingeniørjob og Staudestedet, men er fra efteråret 2015 blevet fuldtids selvstændig erhvervsdrivende. Derudover er min mand også en stor del af projekt Staudestedet, da det aldrig havde kunnet lade sig gøre uden hans bidrag til alt det praktiske arbejde.

Smukke rammer på nedlagt landejendom

Vi bor på en nedlagt landejendom i Rimsø på Norddjursland, så der er plads nok til både planteskole og have. Haven er ligesom planteskolen fyldt op med stauder, og jeg prøver selvfølgelig som mange som muligt af fra planteskolen. Derudover er der selvfølgelig også blevet plads til roser, et kuldsejlet køkkenhaveprojekt, fodboldbane, terrasser osv. Jeg har også en stor passion for krukker, og prøver rigtig mange stauder af i krukkerne.

Planter til rimelige priser

Mine tanker bag Staudestedet var helt fra begyndelsen, og er det stadig, at jeg vil sælge planter til rimelige priser, have en enkel prispolitik, og at sortimentet skal være så bredt som muligt. Priserne ligger på 25,-, 30,-, 35,- og enkelte til 40,- kr. samt pæoner til 50,- og 60,- kr.

Mængderabat

Vi bliver meget ofte spurgt om tilbud på større mængder af planter. Her gælder det, at planterne koster det samme for alle, uanset om du køber 10 stk. eller 100 stk. Dog tilbyder vi gratis fragt ved ordrer over 2.500,- kr. og 10 % rabat på planterne, hvis du køber for mere end 2.500,- kr., og selv henter planterne her på adressen.

Bredt udvalg af stauder

Vi lægger stor vægt på, at der altid er et stort og bredt udvalg, som kan passe til alle haver. Vi laver ikke egentlige bedplaner - det er der havearkitekter, der er rigtig dygtige  til.

 

Alle stauderne i staudestedet står på borde på friland, hvilket gør at, at planterne kan beses i en god højde, men også når der skal plantes ud og plantes om, er det en stor fordel, at planterne står i en god arbejdshøjde.

 

Genbrug

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker genbrug. Pakkerne herfra er stort set alle pakket i genbrugspapkasser, som jeg henter i den lokale brugs og planterne er pakket ind i genbrugsaviser, som familie, naboer og venner samler sammen til os. 

Derudover arbejder vi på, at så mange planter som muligt bliver vandet med opsamlet regnvand. Der skal bruges rigtig meget vand i løbet af en sæson, men vi har reduceret vores vandforbrug med ca. 50% indtil nu, og vi arbejder til stadighed på, at forbruget kommer længere ned.